Danska räkor blir MSC-märkta

Svenskt räkfiske är sedan en tid tillbaka MSC-märkt. Nu är också det danska räkfisket i Skagerak och Nordsjön MSC-märkt. Det danska räkfisket är betydligt bättre än det svenska och utkasten av småräkor är obefintlig. I det svenska räkfisket är utkasten av små räkor stora. Bifångsterna av fisk är dock små:

Derudover har den uafhængige vurdering af fiskeriet vist, at der stort set ikke forekommer bifangst af truede eller beskyttede dyrearter.

”Der ligger et solidt arbejde bag certificeringen og vi er glade for at Launis Fiskekonserves sammen med fiskerne har opnået MSC certificering af koldtvandsrejerne fra Skagerrak og Norskedybet. Det danske marked har et stort udvalg af bæredygtige fisk- og skaldyrsprodukter, lige nu har vi over 1100 MSC certificerede produkter i Danmark.” udtaler Majken Møller, Kommunikationschef MSC Danmark.

BIld: Launis

Från torsdag i nästa vecka kommer danska räkor att kunna säljas med MSC-märke enligt information från Launis i Skagen som är de som sökt MSC-certifiering:

”På Launis tager vi hånd omkring bæredygtige produkter, og derfor er vi stolte af at vores ferske, friskpillede rejer nu kan certificeres.” Udtaler Mikkel Knudsen, kvalitetschef på Launis Fiskekonserves A/S.

Fiskeriet er en del af et fælles skandinavisk fiskeri i området, hvor den svenske del allerede er certificeret mens de norske fiskere er godt på vej. De danske fiskere står for ca. 24 % af den samlede fangst.

Koldtvandsrejerne lever på dybder mellem 20 og 1.300 meter, typisk på bløde, mudrede bunde i vande med temperaturer mellem 0 og 8 grader. De bliver op til 8 år gamle og kan opnå en længde på 120 mm for hanner og 165 mm for hunner.

Efter fangsten bliver rejerne sorteret ombord. Dele af fangsten bliver kogt ombord og solgt på det svenske marked, mens den øvrige fangst landes til Launis´ fabrik i Skagen for yderligere forarbejdning.

”Hver eneste dag sørger lokale kuttere for, at vi får ferske leverancer af koldtvandsrejer leveret til vores fabrik i Skagen. Her bliver rejerne straks kogt, pillet og lagt i lage – alt i én proces. Launis er den eneste producent i Danmark, som piller rejer af fersk råvare. Rejerne har dermed aldrig været frosset. Det gør hele forskellen – og skaber et unikt produkt fra Launis.” Fortæller Mikkel Knudsen.

Det skulle egentligen varit klart i februari, men det har dragit ut på tiden av diverse orsaker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!