Skrotbåtarna i Fiskebäck borta

Det har säkert varit så en tid. Jag har ju själv sett att HF 32 Nordic (tidigare HF 32 Alpha), som dock inte är en skrotbåt, låg på Gotenius varv. Nordic har nu lämnat Gotenius varv och befinner sig i Rönnäng. Men nu kom jag till Fiskebäck för första gången sen förra hösten och fick se det med egna ögon. Tidigare såg det ut så här.

GG 286 Glitt (mer känd under sitt tidigare namn Glittvåg), tidigare ägd av Torönland HB och Ahlma Fiskeri AB, har sålts till Kemet General Trading LLC i Dubai, ett bolag som enligt uppgift har iranska ägare. Bland det sista som gjordes med båten var att en målades om och fick namnet Litt samt Ulan Bator i Mongoliet, ett land utan kust, som hemort. Mongolisk flagg brukar bara betyda en sak. Båten ska användas för illegalt fiske. Den befinner sig just nu i Persiska viken.

Litt

Litt, Mongoliet, i Fiskebäck. Bild: Lennart Ramsvik/Maritimbild

En annan skrotbåt som låg i Fiskebäck vara gamla Rön, omdöpts men inte ommålad till GG 663 Crona. Ägare var Fiskeri AB Ginneton. Båten är nu borta och har sålts till Othmane El Akkaf i Casablanca, Marocko. Båten har komorisk flagg vilket innebär misstankar om att det kan finnas svenska ägarintressen kvar i den. Den befinner sig just nu i Las Palmas på Kanarieöarna.

I Fiskebäck fanns också GG 318 Dyning med Torönland HB som ägare. Den båten är också borta. Sannolikt har den väl gått till upphuggning. Det har säkerligen också GG 361 Santos gjort även om den står upptagen i skeppslistan fortfarande. Torönland HB står också som ägare till den.

Istället fanns en fräsch tyskflaggad båt i Fiskebäck. Donsöbåten NC 330 Kristin. Bidler på den kommer imorgon.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Skrotbåtarna i Fiskebäck borta”

Kommentarer är stängda.