Monsun har återuppstått från de döda

Bröderna Christer & Lennart Jansson som redan sen tidigare äger en fiskebåt i Danmark, S 456 Anne-Mie har köpt sig en ny båt som fått namnet L 106 Monsun. Medan Anne-Mie varit ägd av en filial till deras svenska företag Christer & Lennart Fiskeri AB och fortfarande har denna ägare i det danska skeppsregistret så har L 106 Monsun deras danska bolag Christer & Lennart Fiskeri A/S som ägare.

S 105 Sebastian

S 105 Sebastian Bild: Berndt Nielsen

L 106 Monsun är större än S 456 Anne-Mie och på totalt 656 bruttoton. Båten är den tidigare S 105 Sebastian och säljare är familjen Ryberg på Rörö (Themis Fiskeri) som köpt bolaget S 105 Sebastian ApS. Bröderna Jansson på Donsö har gett båten familjens traditionella fiskebåtsnamn Monsun.

Ursprungligen byggdes båten 1985 på Nakskov Skibsværft. Båten är på 656 bruttoton och därmed lite större än S 456 Anne-Mie som förresten bröderna Jansson köpte från en annan Rörö-familj, Johansson.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!