TG 639 Grunnabard inte såld till Sverige utan till Norge

Tidigare har färöiska medier uppgett att den gamla fiskebåten TG 639 Grunnabard var såld till en svensk ägare. Det gick dock inte att hitta vilken svensk ägare det skulle handla om. Båten har länge legat upplagd i Hirtshals hamn. Nu har båten lämnat Hirtshals och är på väg norrut längs den norska kusten.

Grunnabard

Grunnabard när båten hette Havbas och var norsk. Foto: Roar Jensen

Det har nu också visat sig att båten är såld till norska intressen och inte till svenska. Köpare är norska Ice Fjord AS i Tromsö och båten har redan bytt namn till Ice Fjord. På många håll listas dock båten fortsatt som Grunnabard.

Huvudägare i Ice Fjord AS är familjen Økland som också äger Økland Fiskebåtrederi AS i Bergen som har fler dotterbolag. Andra fiskebåtar som företaget via dotterbolag äger är H 2 BN Prowess och  H 24 BN Røstnesvåg som båda används för krabbfiske. Sannolikt ska väl Ice Fjord också användas till krabbfiske.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!