Förändringar kring Gitte Henning

Samtidigt som Gitte Henning A/S får den ena nya båten efter den andra så säljer de gamla båtar. Flera båtar har sålts till det ganska nystartade bolaget Lynge Fiskeri ApS som ägs av Lindy Harald Lynge, en anställd eller tidigare anställd i Gitte Henning A/S. Det fisnn ett uppenbrat samband mellan Gitte Henning A/S och Lynge Fiskeri ApS.

I januari i år Köpte Lynge Fiskeri ApS båten S 449 Myggenes från Gitte Henning A/S och S 43 Østkysten från Peter Meyer Kristensen. Hösten 2015 köptes HG 61 Nissum från Jens Peter Hjermitslev och våren samma år L 51 Nordstrand från Jørgen Bollerup Olesen.

Samtidigt så har Nordstrand Fiskeri ApS som ägs av Birthe Kjeldsen, gift med Henning Kjeldsen, avvecklat all intressen i fiskebåtar förutom i jollen L 49 Lasse. Samma gäller August A/S som numera bara äger S 549 Birgitte. Styrelsemedlemmar (och sannolikt delägare) i August A/S är Henning Kjeldsen och Sören Røn Winkel. Den senare sitter också i styrelsen för Gitte Henning A/S. Dessa två bolag har i praktiken fungerat som bulvaner för Henning Kjeldsens fiskeriintressen på det demersala området.

Kjeldsen har också beställt och fått levererat en rad nya fiskebåtar på löpande band. Förra året fick systerbolaget HG 252 Polaris ApS (ägt av Birthe Kjeldsen) båten L 649 Martine, i mars köpte Gitte Henning A/S båten S 210 Patrick och i april fick det sistnämnda bolaget den nybyggda S 47 Lasse. HG 252 Polaris ApS äger också HG 271 Lange Lars. Gitte Henning A/S äger för sin del också S 49 Birthe, ND 14 Nanna och S 349 Gitte Henning som bolaget fick förra året i en bytesaffär med stora Gitte Henning.

Det senaste tillskottet blir S 45 Sønderstrand, en plastbåt (glasfiberbåt) på 85 bt från Bredgaard Bådeverft ApS i Saksköbing som sjösattes i måndags morse. Köpare av båten är Gitte Henning A/S men den är ännu inte färdigutrustad. Utrustningsarbete ska utföras Kynde & Thoft samt Thyborøn Skibs og Motor A/S, båda i Thyborøn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!