Ny Lingbank beställd från Karstensens

Familjen Benny Rasmussen har beställt en ny fiskebåt från Karstensens Skibsværft i Skagen. Det är det första nybygget som familjen någonsin beställt.  Benny Rasmussen bedriver fiskeriverksamheten tillsammans med sönerna Jamie, Jonas, Jeppe och Johannes Rasmussen med bas i Hanstholm.

Benny Rasmussen köpte sin första båt i 1980, och den nuvarande HM 379 Lingbank som byggdes 1985, förvärvades 2005. Karstensen förlängde den första Lingbank år 1997 så beställare och varv har en gammal relation.

Nya Lingbank är en nyutvecklad konstruktion och design som är varvets egen, som enligt varvet har fokus på effektivitet, enkla arbetsflöden och inte minst säkerhet. Skeppets konstruktion har anpassats till beställarnas behov och önskningar. Båten kommer att bli 49,95 meter lång och med en huvudmotor från MAN Diesel & Turbo på 2 920 kW.

Bild: Karstensens

Förutom HM 379 Lingbank äger familjen Rasmussen via sina olika bolag, PR Lingbank, Lingbank Holding ApS, Lingbank Baltic ApS, Lingbank Fiskeri ApS och Lingbank Pelagic ApS också de två kvotbåtarna HM 41 William och HM 378 William. Lingbank har fiskerättigheter för industrifisk och sill i Nordsjön, Skagerak/Kattegatt och Östersjön.

Benny Rasmussen sitter också i styrelserna för FF Skagen A/S, FF Hanstholm A/S och Danmarks Pelagiske Producentorganiation (DPPO).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!