Västerhavsveckan 2016

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen. Den startar i år den 6 augusti, dvs idag och slutar den 14 augusti. Aktiviteter finns i samtliga kustkommuner från Båstad i söder till Strömstad i norr. Under veckan finns några fiskerelaterade programpunkter även om de faktiskt inte är så många. Det finns en hel del aktiviteter för barn, många snorkelutflykter och en hel del om nedskräpning, guidade turer till fyrar, kajakpaddling med mera.

Västerhavsveckan

Det som är intressant sett ur min synpunkt är dock koncentrerat till tisdag den 9 och onsdag den 10 augusti. Samtliga punkter som är intressanta äger rum i Lysekils kommun.

Det handlar dels om seminariedagen Blue Growth – havsnära affärer i Lysekil den 9 augusti med ett antal seminarier mellan klockan 10:00 på morgonen till 17:00 på eftermiddagen. Hela dagen avslutas med ett politikersamtal klockan 17:00 där samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna är representerade. Poltikerna är Tina Ehn från Miljöpartiet, Jan-Olof Larsson, Socialdemokraterna, Lars Tysklind, Folkpartiet, Fredrik Christensson, Centerpartiet, Lars-Arne Staxäng, Moderaterna, Sören Kviberg, Vänsterpartiet och Roland Utbult från Kristdemokraterna.

Det andra intressanta äger rum tvärsöver vattnet från Lysekil, på Lovéncentret i Kristineberg där det ordnas flera intressanta föredra om mikroplaster i havet, ålgräsets försvinnande och rovdjurens påverkan på ett ekosystem. Föredrag ordnas i dagarna två, tisdag den 9 augusti och onsdag den 10 augusti.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Västerhavsveckan 2016”

Kommentarer är stängda.