Polar är inte längre Sveriges största fiskebåt

Den 4 juli skrevs gamla HG 62 Beinur ut ur det danska skeppsregistret och ini det svenska. Ägare av båten är Fiskeri AB Ginneton (familjen Claesson) och troligtvis ska den väl ersätta nuvarande GG 203 Ginneton. Båten är på 1 424 bruttoton och 57 meter lång. Tonnagemässigt är det därmed också Sveriges största fiskebåt, dock inte den största svenskägda. Polar är dock fortfarande den längsta svenska fiskebåten.

Från början var Beinur den skotska fiskebåten FR 224 Christina S, byggd vid Flekkefjord Slipp & Maskinfabrik i Flekkefjord. 2006 såldes båten till Danmark och blev HG 62 Beinur. Affären med Fiskeri AB Ginneton gjordes upp redan förra året.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!