Samherji intresserade av att köpa China Fishery Group

China Fishery Group är det kinesiska företaget Pacific Andes peruanska fiskeriföretag. Då Pacific Andes i praktiken har gått i konkurs är företaget till salu. En försäljning som dock stoppats på grund av US-amerikanska lagar och konkursen i det US-amerikanska dotterbolaget i Pacific Andes-koncernen.

Det har dock framkommit vilka företag som varit intresserade av att köpa China Fishery. Sex olika budgivare finns. Ett konsortium bestående av isländska Samherji, nederländska Parlevliet & van der Plas och de US-amerikanska riskkapitalbolaget Blackstone Group är den en budgivare.

En annan budgivare är peruanska Brescia Group (El Grupo Breca) som idag är största ägare i ett annat peruanskt fiskeriföretag,Tecnologica de Alimentos Somos (Tasa).

Kinsesiska Fosun Group som tidigare lagt bud på peruanska Pesquera Diamante men inte slutfört nån affär hör också till budgivarna på China Fishery. Andra budgivare är kinesiska Guolian Aquatic som dock ska ha dragit tillbaka sitt bud, Pontus Aqua som ägs av US-amerikanska riskkapitalbolaget Tinicum och en grupp bestående av China Oriental Asset Management, kinesiska fodergiganten New Hope Group, China National Cereals, Oils and Foodstuffs Corporation (COFCO).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!