Ledande norskt vitfiskföretag uppköpt av konkurrent

Holmøy-koncernen (Holmøy Maritime AS) som ägs av familjen Holmøy har kommit överens med familjen Haugen (A.H. Holding AS) om att köpa de senares fiskeriföretag Andenes Havfiskeselskap AS. Holmøy Maritime AS äger idag Prestfjord AS. Andenes Havfiskeselskap AS kommer att bli systerföretag till Prestfjord AS. Både säljare och köpare uttrycker i Kyst og Fjord att de är nöjda med affären:

– Det at man nå har valgt å slå sammen virksomhetene er et resultat av den strukturering som gjennomføres i vår næring. Vi er i så måte svært tilfreds ved at man lykkes med denne virksomhetsoverdragelsen i vår region, med det resultat at man beholder både fartøy, kvoter, mannskap og kapitalen i Vesterålen. Transaksjonen vil styrke og gi nye muligheter for næringslivet i Vesterålen, sier Andreas Haugen og Knut Roald Holmøy i A.H. Holding AS og Holmøy Maritime AS til avisa.

Andenes Havfiskeselskap äger 75 meter långa fabrikstrålaren Andenesfisk 1 på 3 549 bruttoton som  byggdes 2013 för omkring 270 miljoner norska kronor.  Prestfjord Havfiske AS som är ytterligare ett systerbolag i Holmøykoncnernen äger för sin del frystrålaren Holmøy (70 meter lång, 3 317 bruttoton) medan Prestfjord AS äger frystrålarna Prestfjord (65 m, 2 610 bt) och Sunderøy (56 m, 1 874 bt). Sammanlagt får koncernen 3-4% av den norska vitfiskkvoten efter köpet av Andenes Havfiske.

Holmøy

Holmøy. Bild: Holmøy Maritime AS

Holmøykoncernen bedriver också laxodling i företaget Eidsfjord Sjøfarm AS.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!