Tamme Bolt lämnar det pelagiska fisket i Danmark

L 303 Ariadne

L 303 Ariadne. Bild: John van Zijderveld

Tamme Bolt är en nederländare som är huvudägare i Nordic Pelagic A/S som i sin tur har haft den pelagiska trålaren L 303 Ariadne på 1 188 bruttoton och stora fiskerättigheter på skarpsill. Efter att ha sålt fiskerättigheterna har Nordic Pelagic A/S nu också sålt båten. Köpare är norska Hopmark Havfiske AS som ägs av familjen Hopmark. Båten ska få namnet Fiskebank.

Nordic Pelagic har bara haft fiskerättigheter för industrifisk och inga rättigheter för sill och makrill. Något som sannolikt gjort det svårt att få verksamheten att löna sig ekonomiskt även om den faktiskt inte gått med förlust. Minoritetsägare i Nordic Pelagic A/S är det stora nederländska fiskeriföretaget Willem van der Zwan & Zonen.

I det demersala danska fisket fortsätter dock Tamme Bolt. Han själv äger del i tre fiskebåtar, L 610 Inger Kathrine på 99 bruttoton (15%), L 232 Tove Kynde på 77 bt (50%) och L 757 Aaltje Postma på 324 bruttoton (100%).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!