Tidningen Yrkesfiskaren läggs ner

Igår kom det sista numret av tidningen Yrkesfiskaren. I alla fall i form av en tryckt papperstidning. Jag utgår från att det i fortsättningen blir någon form av webbtidning. Men det diskuteras tydligen också om det ska ges ut en tidning om och för hela Fiskbranschen. Så länge den inte finns som webbtidning eller i nån annan form är min sajt, eller webbtidning som ni så vill, Sveriges enda publikation som fokuserar på yrkesfiske.

Kanske måste jag därför bredda min sajt lite. Jag har inga problem med att publicera artiklar och inlägg av andra. Skicka mig gärna pressmeddelanden eller artiklar. Jag kan i dagsläget inte betala, men om det finns företag och organisationer som vill annonsera på min sajt så kanske jag kan betala i framtiden.

Det är inte förvånande att Yrkesfiskaren läggs ner. Det finns bara lite över 1 000 yrkesfiskare i Sverige. Bara en del av dem är organiserade och bara en del av dem är heltidsfiskare. Underlaget för en tidning om och för yrkesfiskare är begränsat. Hela fiskeribranschen omfattar kanske omkring 5 000 personer inräknat fiskhandel, konservindustri etc. Många av dem är knappast intresserade av att prenumerera på en tidning som Yrkesfiskaren.

Min sajt har cirka 1000 besök och 500 unika läsare om dagen. Det är den överlägset mest lästa publikationen om yrkesfiske i Sverige. Det är dock ingen ekonomiskt lönsam verksamhet. Den kostar mig inget, men jag tjänar heller inga pengar på det samtidigt som jag lägger ner en hel del tid. Det vore bra om jag kunde få lite annonser. De jag har idag ger visserligen lite betalt när folk klickar på dem (ibland bara om det leder till nåt köp) och vissa fall också när de visas.

Yrkesfiskaren som tidning startades 1977 då fler tidigare tidningar i praktiken slogs ihop. Som mest hade tidningen 7 000 prenumeranter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!