Polar Princess fiskar grönländsk hälleflundra

Grönländsk hälleflundra (greenland halibut, Reinhardtius hippoglossoide) är en plattfisk som i Sverige egentligen heter mindre hälleflundra men ofta kallas hällefisk. På engelska kallas fisken också greenland turbot. Turbot är detsamma som piggvar (Scophthalmus maximus) och alltså inte samma fisk som greenland halibut/greenland turbot. Grönländsk hälleflundra är en djuphavsfisk som fiskas i Nordatlanten, i huvudsak med bottentrål men också med bottensatta backor (långrev).

Polar Princess är en demersal häcktrålare och fabriksbåt som ägs av grönländska Polar Seafood. Båten används huvudsakligen för räkfiske. Den är nästan 88 meter lång och på 3 787 bruttoton.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!