Danska fiskare vill ha bättre kontroll av nederländska bomtrålare

Efter en incident där en mindre dansk fiskare redskap förstördes av en nederländsk bomtrålare som vägrade ta hänsyn till en mindre fiskaren kräver nu Danmarks Fiskeriforening bättre kontroll på de nederländska bomtrålarna i Skagerak:

Mindst 10 gange har Danmarks Fiskeriforening bragt emnet op på Erhvervsfiskeriudvalget med en klar opfordring til myndighederne om, at kontrollen af de hollandske bomtrawlere skal være meget mere effektiv.

Danmarks Fiskeriforening noterer sig, at Politiet er gået ind i den aktuelle sag omkring episoden mellem HM 33 Kikani 3 og en hollandsk bomtrawler.

“Vi er tilfredse med, at Politiet nu undersøger sagen. Det er ikke i orden at optræde på den måde og udvise mangel på respekt for andre på havet. Derfor ser vi frem til Politiets undersøgelse”, lyder det fra Danmarks Fiskeriforening.

Karsten Nielsen är ägare av HM 33 Kikani III och menar att en nederländska bomtrålaren UK 456 Marie Jose helt hänsynslöst drog sin trål rakt över hans snurrevad med resultatet att redskap för 175 000 danska kronor förstördes:

Fiskegrej for 175.000 kroner er blevet ødelagt på båden Kikani3 i Thorup Strand. Ifølge kystfisker Karsten Nielsen er det en hollandsk bomtrawler, der har smadret hans snurrevod.

– Det er ikke et uheld. Det er bevidst, siger Karsten Nielsen, der selv så det ske.

Han forsøgte at advare hollænderen over skibstelefonen ad flere omgange, men det standsede ikke det store skib. I stedet svarede hollænderen ”no problem” til Karsten Nielsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!