Fishsec och andra miljöorganisationer ljuger om Nordsjöns fiskekvoter

Kvoterna för en lång rad fiskarter i Nordsjön och Skagerak har nyligen beslutats genom förhandlingar mellan EU och Norge. Besluten följer rådgivningen från ICES. Rådet för torsk är exempelvis följande:

ICES advises that when the MSY approach is applied, catches in 2018 should be no more than 53 058 tonnes

Beslutet från förhandlingarna är en TAC på 43 156 ton torsk i Nordsjön och 7 995 ton för Skagerak. Detta ger totalt 51 151 ton. Denna kvot har då räknats upp med hänsyn till utkastförbudet. Beslutet är alltså en kvot något lägre än rekommendationen från ICES.

När miljöorganisationer som Fishsec och Our Fish hävdar att beslutet om torskkvoten är långt över ICES rekommendationer är det inget annat är en tydlig och öppen lögn.

Dessutom hävdar de att det finns ett separat ICES-råd för Skagerak vilket jag inte kan hitta i ICES-rådet självt. Däremot beslutas det varje år om en separat TAC (kvot) för Skagerak. Denna har i beslutet skrivits upp med mer än kvoten i Nordsjön vilket är naturligt då det är känt att det finns allt mer torsk i Skagerak och allt mindre torsk i södra Nordsjön. Det är då rimligt att styra över fisket mot Skagerak.

Och om miljöorganisationerna ljuger om torsken ljuger de sannolikt också om de andra fiskarter för vilka kvoter (TAC) fastställts i avtalet mellan Norge och EU.

Genom den här typen av lögner och falskheter undergräver miljörörelserna sin egen trovärdighet. Det går inte att lita på något de säger om fiske och hav.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Fishsec och andra miljöorganisationer ljuger om Nordsjöns fiskekvoter”

Kommentarer är stängda.