Två större östersjötorsktrålare sålda till Västkusten

I september 2017 såldes SIN 59 Kungsö till Bohuslän och SD 622 Vanguard AB (familjen Thuresson) i Havstenssund för att bli SD 622 Vanguard och användas till räkfiske. Anledningen till försäljningen var att ägaren Morgan Broberg tragiskt gått bort alltför ung. SIN 59 Kungsö var en av de största torskfiskebåtarna på östkusten. Torskfisketillståndet i Östersjön tycks inte ha följt med vid köpet.

SIN 59 Kungsö

SIN 59 Kungsö

I augusti 2017 gick F/F Karlsö AB i konkurs. De ägde båten KA 156 Karlsö som också var en av de största torskfiskebåtarna på Östkusten. Båten köptes av Jonas Klingander på Hönö utanför Göteborg i december vilket väl betyder att också den kommer att användas till räkfiske. Hur det är med torskfisketillståndet för Östersjön i detta fall är än så länge okänt för mig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!