Ändringar ägarförhållanden Rossö Fiskeri

Fiskebåten Rossö HB är ett fiskeriföretag på Rörö som länge ägts av Sterner Lundgren och Folke Olausson. Deras söner, Mattias Lundgren och Niklas Lundgren respektive Anders Olausson och Henrik Olausson har dock efterhand kommit in som delägare i företaget och numer står alla sex som delägare. Bolaget har ägts GG 39 Rossö och varit delägare i GG 32 Tristan.

Roro_annandagen_jul2015 - 7

Svanen Fiskeri AB har varit den andre delägaren i GG 32 Tristan men i november 2017 sålde de sin andel till Rossö Fiskeri AB, ett nybildat bolag som verkar ha Sterner, Mattias och Niklas Lundgren samt Anders och Henrik Olausson som delägare då dessa sitter i styrelsen. Folke Olausson återfinns inte i styrelsen för det nya företaget. Genom köpet av den andra halvan av GG 32 Rossö äger koncernen nu två båtar. Sterner Lundgren äger själv en mindre fiskebåt, GG 47 Nina 2 medan Folke Olausson äger GG 724 Annie.

Roro_annandagen_jul2015 - 8

Företaget sysslar främst med demersalt fiske efter kräfta och fisk, men GG 39 Rossö används även till pelagiskt fiske och innehar pelagiska fiskerättigheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!