Nya S 144 Themis

Förra gången familjen Ryberg och Themis Fiskeri fick en nybyggd fiskebåt levererad var 1951 med numret och namnet GG 144 Themis. Det var faktiskt det sista nybygget till Rörö på 30 år. 1981 levererades nästa nybygge till fiskare på ön, GG 64 Astrid till familjen Johansson. Sen dess har det köpts många nybyggda båtar till ön av flera olika företag och fiskarfamiljer. Men familjen Ryberg har inte köpt nån nybyggd båt förrän nu.

Den nya båten har dansk flagg och nummer, men samma namn som familjens tidigare båtar. S 144 Themis är numret och namnet. Hemmahamn är Skagen men företagets moderbolag och ägarna finns på Rörö i Göteborgs norra skärgård.

Nya S 144 Themis är  63 meter lång, 12,8 meter bred med ett bruttotonnage på 1 339 ton. Båten har en MaK-diesel på 2 999 KW. Sammanlagt finns 12 sovplatser ombord. RSW-tankarna rymmer 1 445 kubikmeter. Den är tonnagemässigt nästan dubbelt så stor som den båt som ersätts och längdmässigt cirka 15 meter längre. Den nya trålaren liknar den norska båten Gollenes och ska främst användas till industrifiske av skarpsill (brisling), tobis och vitlinglyra (sperling, øyepål) i Nordsjön och Östersjön men även till sill- och makrillfiske. Båten är byggd för att fiska med dubbeltrål.

Läs om dopet och se några bilder till.

Themis_dop - 5
Themis_dop - 10
Themis_dop - 12
Themis_dop - 14
Themis_dop - 13
Themis_dop - 16
Themis_dop - 15
Themis_dop4 - 2
Themis_dop4 - 1
Themis_dop2 - 1
Themis_dop2 - 3
Themis_dop2 - 2
Themis_dop3 - 1

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!