Nya båtar till Träslövsläge

Träslövsläge i Halland är ett av Sveriges största fiskelägen. Fiskeriföretagen i Träslövsläge är i huvudsak inriktade på demersalt fiske, kräftfiske i Kattegatt och torskfiske i Östersjön. Nu har ett par företag köpt nya båtar, dock inte nybyggda, men de har bytt ut gamla båtar mot nyare.

Simrishamn_nov_2017 - 6

TG 12 Rönnskär I

Kristian Börjesson Sjöstrand har för sin del köpt TG 12 Rönnskär I från AB Lundahl & Lundahl i Trelleborg och döpt om båten till VG 45 Westland. Båten byggdes 1983 i Hälleviksstrand och är på 86 bruttoton. Det är en av de sista träfiskebåtarna som byggdes i Sverige. Sen tidigare äger Kristian Börjesson Sjöstrand båten VG 2 Kontiki på 28 bruttoton.

AS 341 Ida Camilla

AS 341 Ida Camilla. Bild: Bendt Nielsen

Leif Karlsson, Henrik Karlsson och Johan Karlsson har för sin del köpt den danska trålaren AS 341 Ida Camilla från Grenaa Fiskeriselskab A/S. Båten byggdes 2003 på Vestværftet i Hvide Sande och är på 129 bruttoton. Båten har i Sverige fått namnet VG 117 Kungsvik. Den köptes redan i höstas men verkar först nu på våren ha blivit inregistrerad som fiskebåtDen gamla VG 117 Kungsvik av Träslövsläge på 62 bruttoton har fått numret VG 17.

Ö-varvet_100_år-maj2016_ - 10 (1)

Gamla VG 117 Kungsvik av Träslövsläge, numera VG 17 Kungsvik av Träslövsläge

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!