Lite bilder från Rörö hamn 1958

1958 var jag två år gammal. Min far brukade fotografera en del och jag har redan tidigare publicerat en del bilder från Rörö åren 1958-60, bland annat med GG 315 Elise på fiske år 1958, på mig i hamnen och på hamnen. Här kommer några till från hamnen på Rörö, de flesta är från 1958.

På bilderna syns jag och min mamma, eller bara jag om det är synliga personer på dem. Mannen som syns i en eka mellan båtarna har jag ingen aning om vem det är. På bilderna där jag sitter ensam eller med mamma är det utanför den tidens strandkass som var en fiskeutrustningsaffär och inte sålde livsmedel. På den sista bilden där livräddningskryssren Vilhelm R Lundgren syns också ångbåten vid bryggan på Långholmen.

De fiskebåtar jag säkert kan identifiera är GG 840 SvanenGG 852 Ejdern och GG 375 Västervåg. Två båtar utanför Västervåg tror jag GG 315 Elise ligger och mellan dem ligger sannolikt GG 854 Milton. Den allra sista bilden är från vintern 1956-1957 och jag bör finnas i barnvagnen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!