Ny räktrålare beställd från Karstensens

Karstensens Skibsværft i Skagen är den ledande tillverkaren i Europa när det gäller stora pelagiska snörpvadsbåtar (ringnotsbåtar) och trålare. Det är idag inte vanligt att varvet bygger mindre fiskebåtar för demersalt fiske. Men nu har de fått en order på en ny räktrålare. Ordern är lagd av S 107 Skagerak ApS, ett nybildat företag som ägs av S 430 Wellbank ApS till 51% och av Ulla Lindblad Holding ApS till 49%. Ulla Lindblad Holding ApS äger också Ulla Lindblad A/S.

Ulla Lindblad A/S äger idag räktrålaren S 107 Ulla Lindblad medan S 430 Wellbank ApS äger S 430 Wellbank som främst ägnar sig åt kräftfiske. S 430 Wellbank var tidigare S 210 Patrick och ägdes av Henning Kjeldsen.

Ägare av Ulla Lindblad Holding ApS är Lars Pedersen Mose och ägare av S 430 Wellbank ApS är Jens Christian Bang Andersen (70%) och Thomas Møller Kristiansen (30%). Det nya företaget och den nybeställda räktrålaren är enligt Fiskerforum en del i ett generationskifte som Lars Pedersen Mose vill genomföra:

Rederiselskabet S 107 Skagerak ApS er blevet til som en fusion af ejerselskaberne bag S 107 Ulla Lindblad og S 430 Well-Bank. Det nye selskabet er et led i et løbende generationsskifte, hvor Lars Mose som ejer af »Ulla Lindblad« på sigt ønsker at overlade rederiet til Jens Chr Bang Andersen og Thomas Kristiansen som ejer »Well-Bank«.

Den nya räktrålaren ska bli cirka 28 meter lång är designad av Vestværftet som designat många andra moderna räktrålare som exempelvis de tre systerbåtarna till S 107 Skagerak, GG 707 Arkö (byggd på Tjörnvarvet), S 486 Sajoni och S 226 Emli Pilegaard (de två sistnämnda byggda på Vestværftet ApS). Alla tre är 28 meter långa och på 335 bruttoton. Skroven till samtliga är dock byggda i Polen eller Lettland.

 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!