Seacon – kustfiskebåtar

Seacon är ett norskt företag med placering i Måløy som främst konstruerar pelagiska kustfiskebåtar av mellanstorlek men som även konstruerar och designar stora pelagiska fiskebåtar. Bolaget startades år 2005 och ägs av Rune Stian Nybakk. Antalet anställda personer är 7 så det är ett litet företag.

Företaget bygger enligt egen utsago sina båtar i nära samarbete med kunden. Det är iofs något som de flesta fiskebåtsvarv gör eftersom alla yrkesfiskare har egna önskemål om hur båten ska vara. Företaget har en rad grundkonstruktioner för båtar mellan 15 och 70 meter. Att konstruera kombinationsbåtar av olika slag som exempelvis snörpvad/trål, snörpvad/snurrevad, snörpvad/snurrevad/trål verkar vara företagets specialitet.  Dessutom har företaget modeller för backefiske och demersalt trålfiske samt konstruerar även fisktransportfartyg för laxodlingsbranschen. Företaget har uteslutande konstruerat båtar för norska beställare.

SF-4-V Torbas. Seacon design SC 70

SF-4-V Torbas. Seacon design SC 70 byggd på Stadyard i Raudeberg

Seacon SC-46

Seacon SC-46, backebåt

För närvarande har företaget en beställd båt var skriv för närvarande byggs på Riga Shipyard i Lettland.

H-95-AV Staaløy av modell Seacon SC 43

H-95-AV Staaløy av modell Seacon SC 43.

Seacon SC 35

Seacon SC 35

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!