2 gånger Johannes Claesson på en dag

Jag lyckades ta mig ut till Donsö igår trots att det inte var tänkt så och inte heller ingick i min plan för dagen. Men jag lyckades inte hinna i tid till dopet av nya S 205 Ceton och nya GG 203 Ginneton. Men jag kunde besöka S 205 Ceton och ha en hel del samtal med aktiva fiskare från både Fiskebäck och Donsö samt träffa en person som kom ihåg mig som barn på Rörö. S 205 Ceton kändes som helt ny trots att den har 1,5 år på nacken. Det är uppenbart att de tidigare ägarna, Astrid Fiske, tar väl hand om sina båtar. Mer om själva båten kommer i ett annat inlägg. Även GG 210 Vera C fanns på plats vilket gör att samtliga fiskebåtar som ägs av familjen Claessons bolag Fiskeri AB Ginneton och Gifico ApS låg vid kaj på Donsö.

S 205 Ceton

Båtarna ägs av familjen Claesson i Fiskebäck och en av ägarna är Johannes Claesson. Han var en kung ombord, gästvänlig och social, pratsam och vänlig. Dettta i likhet med övriga personer från ägarfamiljen och de flesta av de yrkesfiskare som jag träffade ombord. Men Johannes Claesson visade senare på kvällen inte bara vara en kung ombord på båten och yrkesfiskare utan även en virtuos i köket.

För när jag kom hem dök Johannes Claesson upp i TV, i programmet Halv åtta hos mig där han lagade och bjöd på mat. Han var lika trevlig i programmet som i verkligheten. Han tillagade bland annat toast skagen med krispiga örtchips och ugnsbakad torskrygg. En fiskare är uppenbarligen inte bara en fiskare utan kan naturligtvis vara lite mer än så. TV-programmet i sig var dock kanske inte så mycket att ha även om det var ganska oförargligt och skämtsamt. Lite bilder från GG 210 Vera C samt på kräftor och fisk finns också med i programmet.

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!