Nya Lingbank levererad

Familjen Rasmussen i Hanstholm fick den gångna helgen sin nya HM 379 Lingbank levererad från Karstensens Skibsværft. Nya HM 379 Lingbank ersätter en äldre Lingbank som familjen Rasmussen sålde till familjen Dickens i Kanada redan i våras.

HM 379 Lingbank. Bild: Karstensens

Formell ägare av den nya båten är Lingbank A/S som i sin tur ägs av Benny Rasmussen och hans söner Jens Schneider Rasmussen och Jonas Sauer Rasmussen.

HM 379 Lingbank är den enda större pelagiska trålare som har sin hemmahamn i Hanstholm som annars är Danmarks viktigaste hamn för demersalt fiske av fisk för konsumtion. Lingbank ska i huvudsak användas till fiske av brisling (skarpsill) och sill med flyttrål.

Nya HM 379 Lingbank är på 1 306 bruttoton med en längd på cirka 50 meter.

Huvudmotorn är en MAN 8L27/38​ på 2 999 kW och hjälpmotorer är två Scania DI14. Sidopropellrar är två Brunvoll-thrusters, vinscharna är levererade av Rapp Marine och kranar av SeaQuest. RSW-tankarna rymmer 1 355 kubikmeter.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!