Svensk-dansk fiskebåtsrockad?

AS 464 Stella Nova har avregistrerats som fiskebåt och enligt uppgift ska båten säljas (eller så är den redan såld). Nuvarande ägare är Fiskeriselskabet Stella Nova ApS som ägs av familjen Bryngelsson på Fotö och Öckerö. Försäljningen av Stella Nova är troligen ett led i en fiskebåtsrockad mellan svenskägda företag i Danmark och svenska företag med både svenskflaggade och danskflaggade båtar inblandade.

AS 464 Stella Nova på Fotö

Köpare av Stella Nova är enligt obekräftade uppgifter troligen Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS. De ska i så fall i sin tur göra sig av med sin nuvarande båt, L 421 Cadiz.

L 421 Cadiz i Fiskebäck. Bild: Lennart Ramsvik/Maritimbild

Fiskeriselskabet Stella Nova ApS ska för sin del troligen köpa GG 330 Carmona från familjen Gustafssons Båt GG 330 Carmona AB. De ska i sin tur om uppgifterna stämmer beställa ett nybygge.

GG 330 Carmona i Rönnäng

GG 330 Carmona befinner sig för närvarande i Skagen på Karstensens Skibsværft. Stella Nova återfinns också i Skagen, dock inte på varvet, och Cadiz befinner sig på Öckerö (på väg till Ö-varvet?). Att Carmona verkar befinna sig på varv kan eventuellt vara ett tecken på att båten sålts eller ska säljas men det kan ju också bara röra sig om vanligt underhåll.

PS 191206. Jag hade ingen information om var Cadiz skulle bli av när jag skrev, men eventuellt ska den bli en ny Glomskär. Men vad som i så fall ska hända med en nuvarande Glomskär vet jag inte.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!