Nästan samtliga ångtrålare beskrivna

Med hjälp av gamla nummer av Länspumpen som lagts ut på nätet har jag kunnat komplettera beskrivningarna av svenska ångtrålarefiskebåtssajten Noatun. Jag har kunnat lägga till distriktsnummer för nästan alla kända ångtrålare, komplettera med uppgifter om byggvarv, ångmaskiner och svenska ägare. för nästan samtliga svenska ångtrålare finns det numera beskrivningar och historia, en del är dock fortfarande mycket korta, andra ganska långa.

Några ångtrålares historia är lite mer intressanta, exempelvis de tidiga GG 206 Bangkok, Flygaren, GG 235 Tekla och GG 233 Kristina. Andra ångtrålare med en intressant historia är bl.a. GG 923 Ibis, GG 26 Stig, LL 622 Laxen och UA 2 Fiskmåsen. Totalt finns det artiklar om ett 70-tal ångtrålare samt namn och nummer för ett 80-tal.

Ångtrålare
Ångtrålare i Göteborgs hamn 1926

Ett problem med de gamla numren av Länspumpen som är i pdf-format är att länkarna till dem bara finns i ett excelark. Det är besvärligt och jag har därför gjort en pdf med utgångspunkt från Länspumpens excelark. En pdf öppnas direkt i alla webbläsare och länkarna är därför mer tillgängliga på det sättet.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!