Pescapuerta

Pescapuerta SA är ett spanskt fiskeriföretag som grundades 1956 av José Puerta Oviedo. 1977 skaffade företaget sin första frystrålare, 1980 investerade de i mauretanskt fiske som delägare i ett nygrundat fiskeriföretag, 2009 köpte de Elmar (Congelados y Derivados SA) och 2011 blev de delägare i Frigoríficos de Oya (Frioya) där också Grupo Profand är delägare.

Bolaget äger del i Estrella Patagónica SA (EPSA) i Argentina som fiskar räkor. Dessutom är Pescapuerta delägare i fiskeriföretag på Falklandsöarna såsom Petrel Fishing Co Ltd och Capricorn Ltd med Fortuna Ltd som andre delägare. Bläckfisk är den viktigaste målarten för detta fiske. Bläckfiskprodukter säljs genom bolaget Loligo Seafood SL. Dessutom äger företaget andel i det indiska bolaget Royal Bengal som odlar räkor. Tidigare har bolaget också varit delägare i det namibiska tonfiskföretaget Tunacor men det företaget såldes 2014 till namibiska ägare.

Företaget har 500 anställda och hade en omsättning på 249 miljoner euro år 2018. Ägare är familjen Puerta Prado.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!