Ytterligare ett fall med tjuvfiskande fritidsfiskare

Natten till den 9 augusti larmades Kustbevakningen på en sjöräddning en bit utanför Malmös kustlinje. När sjöräddarna kom fram till den larmande båten upptäcktes en låda full med torsk. Lådan innehöll totalt 57 torskar, vilket är klart fler än det maxantal som får behållas av en fritidsfiskare vilket är 5 stycken. Många av torskarna var dessutom under minimimåttet och sådan torskar får inte tas upp överhuvudtaget. med tanke på antalet torskar så hade männen i båten sannolikt också tänkta att sälja den fångade fisken. Också det olagligt.

Sjöräddningen avslutades och istället inleddes en förundersökning om misstänkt fiskebrott. De två männen ställs nu inför rätta. Det  hela är ytterligare ett av många exempel på fritidsfiskare och sportfiskares nonchalans för fiskeregler och lagar. Det visar också deras bristande hänsyn till natur och miljö.

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!