Nya GG 330 Carmona från Ö-varvet

Att det är en ny GG 330 Carmona på gång är känt. Önnereds Svets har annonserat att de ska tillverka och installera ett vakuumsystem till båten i samarbete med Ö-varvet. Ö-varvet på Öckerö är huvudleverantör av den nya GG 330 Carmona som ska bli 49,90 meter lång med en bredd på 12,5 meter. Dvs den blir lika lång som den tidigare GG 330 Carmona (idag S 464 Stella Nova) men lite bredare och med större bruttotonnage.

Beställare är Båt GG 330 Carmona AB på Dyrön som ägs av familjen Gustafsson med bröderna Fredrik och Erik Gustafsson i spetsen ihop med fadern Anders Gustafsson.

Var skrovet byggs är oklart, men när Tjörnvarvet som byggde den förra GG 330 Carmona  byggt stora pelagiska trålare har skroven byggts på Riga Shipyard så kanske det är så även denna gång. Ö-varvet har dock tidigare låtit ett varv i Gdynia i Polen bygga skrov, exempelvis till företagets senaste fiskebåtsbygge GG 181 Västerland.

Nya GG 330 Carmona kommer att bli den största fiskebåt som byggts på Ö-varvet. Dessutom den första fiskebåten som är specialbyggd för pelagiskt fiske.

GG 330 Carmona

 

Önnereds Svets har också levererat vakuumsystem till NC 336 Kristin och GG 64 Astrid Marie. I båda fallen i samarbete med Karstensens Skibsværft som byggt de aktuella trålarna.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!