Antei (Antey)

Antei Ltd är ett ryskt fiskeriföretag med tre dotterbolag. Huvudkontoret finns i Vladivostok i Fjärran Östern. Bolaget omsatte 123 miljoner USD år 2019 och hade cirka 800 anställda. Bolaget bedriver krabbfiske och pelagiskt fiske i Stilla Havet, Okhotska sjön och Berings hav samt fiske av tandfisk vid Antarktis med backebåtar (långrevsbåtar).

Moderbolaget äger totalt 19 fiskebåtar varav en krabbfiskebåt har St. Petersburg som hemmahamn och fiskar i Barents hav. De flesta av båtarna är backebåtar och krabbfiskebåtar som fiskar med bur men några är pelagiska trålare. Dotterbolaget Antei Sever LLC i Murmansk bedriver för sin del krabbfiske i Barents hav med en båt.

Förutom tandfisk kring Antarktis fiskar bolaget också sardin, makrill, lodda, guldlax, olika sorters lax, saira, pollock, stillahavstorsk och plattfiskar av olika slag. Bolaget är ett av Rysslands största krabbfiskeföretag.

Källor: dnb.com, Ryska skeppsregistret

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!