Torskfiskarnas Bornholm – Henrik Nordbo Bechmann Jensen

Fisket med bas på Bornholm domineras normalt helt av torskfiske med trål. Just nu är det dock stora problem med detta fiske med fiskestopp. En del företag har dock också fiskerättigheter i Kattegatt, Skagerak och Nordsjön.

Ett fiskeriföretag som har stora fiskerättigheter för torsk i Östersjön är den enskilda firman R 218 Judith Bechmann v/H. Jensen som ägs av Henrik Nordbo Bechmann Jensen i Nexø. Fiskerättigheterna i Kattegatt och Skagerak är dock ganska begränsade så frågan är hur och om detta företag kan överleva torskfiskestoppet. Men det går ju att hyra och låna in fsikerättigheter och båten befinner sig för närvarande i Hanstholm på Nordjylland. Firmans fiskebåt är R 218 Judith Bechmann på 160 bruttoton.

Antalet anställda i firman är 4 personer. Några ekonomiska siffror för verksamheten finns inte tillgängliga då det handlar om en enskild firma.

R 218 Judith Bechmann. Bild: Kent Bandholm/Bandholm Skibsbilleder

Andel av fiskerättigheterna för R 218 Judith Bechmann, fiskart och kvot, andel

  • Torsk ö. Östersjön, 6,7%
  • Jomfruhummer Sk/Ka, 0,6%

Total FKA-andel, 0,4%

Henrik Nordbo Bechmann Jensen är inte verksam i nåt annat företag än det egna.

Läs också:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!