GG 203 Ginneton såld till isländska Ísfélag Vestmannaeyja

GG 203 Ginneton är såld till Ísfélag Vestmannaeyja hf på Västmannaöarna, Island. Båten byggdes år 2006 på Karstensens Skibsværft A/S i Skagen som E 349 Cattleya för köpare i Esbjerg. 2015 såldes den till Gifico ApS. Nytt namn på båten blev då S 205 Ceton med Skagen som hemmahamn.

2019 överfördes båten till familjen Claessons svenska företag Fiskeri AB Ginneton och bytte namn till GG 203 Ginneton. Hemmahamn blev Fiskebäck. Nu har båten efter att ha varit till salu en kort tid alltså sålts.

Ísfélag Vestmannaeyja ska överta båten den 1 december för att använda den i loddafisket.

GG 203 Ginneton.

Fiskeri AB Ginneton har beställt en ny båt från Karstensens Skibsværft i Skagen. Det är en nästan 64 meter lång och 13,5 meter bred båt med ett beräknat bruttotonnage på 1 650 ton. Den ska utrustas med en Wärtsilä 8L32 E2 som huvudmotor.

Nya Ginneton. Bild: Karstensens

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!