Hamnkrogen som drivs av en tokstolle

I Hönö Klåva hamn finns flera restauranger men i Öckerö hamn finns bara en. Hamnens restaurang. Dessutom en som uppenbarligen inte vill ha besökare och kunder. En pizza kostar 300 kronor, att få låna toaletten är inte ens tänkbart och ett glas vatten kostar en 50-lapp. Dessa bisarr förhållanden har fått krogen i Öckerö hamn att få världens sämsta recensioner på nätet såväl som två artiklar i Göteborgs-Posten.

En gång gick jag in på Hamnens restaurang som stället heter och frågade om jag kunde få låna toaletten. Det resulterade i en utskällning. Jag vet inte varför då det inte fanns en själ på stället men jag gick ner till varvet istället och lånade en toalett där.

En annan gån gick jag inte för att titta om det fanns nåt att äta på stället. När jag såg att pizzorna kostade mellan 200 och 400 kronor kommenterade jag det och lämnade stället utan att beställa nåt. Min kommentar fick mannen att skälla ut mig och följa efter mig ut ur restaurangen. Hela tiden gormande och hotfull.

Nimbus

Jag gick dock lugnt iväg och sökte mig 200 meter längre bort för där ligger en lunchrestaurang där personalen är trevlig och maten kostar normala priser. Cirka 100 kronor för en lunch. Stället heter Nimbus och drivs av en missionsförsamling på Öckerö, Nimbuskyrkan. En av de missionsförsamlingar blev en del av Equmeniakyrkan när den bildades av Missionskyrkan, Baptisterna och Metodisterna.

Där är det betydligt bättre att äta lunch än på Hamnens restaurang. Ett plus är att en också slipper en utskällning.

Bolaget som driver Hamnens restaurang heter Hamnens Pizza & Restaurang KB. Ägare är en man som också äger ADNAN Fastigheter KB. Om det är han som brukar vara på stället eller om det är nån annan är oklart. Enligt sajten allabolag.se omsatte restaurangbolaget under 500 000 år 2020. Det är inte mycket och det hela är knappast en lönsam rörelse. Men ändå är det mycket mer än vad det obefintliga kundunderlag ger vid handen. Hur det går till är obegripligt för det finns aldrig några kunder där.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!