Norsk fiskebåt såld till Sverige

Den norska fiskebåten VA-110-S Sille Marie Senior har sålts till Sverige. Den tycks för närvarande befinna sig på Ö-varvet på Öckerö. Vad den ska få namn på svenska är oklart. Vilka som köpt den är också oklart för mig i nuläget. Man jag har mina aningar. Den är inte införd i EU:s fiskebåtsregister ännu.

VA-110-S Sille Marie Senior. Bild: Kent Bandholm/Bandholm Skibsbilleder

Vad jag vet är att Båt GG 330 Carmona AB har köpt en ny begagnad båt som ersättning för den sålda GG 778 Lövön. Om det är detta företag som köpt Sille Marie Senior vet jag egentligen inte. Men det är troligt då de enligt vad jag förstått ska ha köpt en gammal Lövön.

Men det finns flera pelagiska fiskeriföretag i Sverige som för tillfället saknar båt. DE Fiske AB som sålt SM 53 Glomskär till Finland, Bryngeld Fiskeri AB som sålt GG 505 Polar till Marocko och Fiskeri AB Ginneton som beställt en ny GG 203 Ginneton men ännu inte fått den.

VA-110-S Sille Marie Senior är ursprungligen byggd på Tjörnvarvet år 2001 som GG 778 Lövön. Den är på 484 bruttoton med en längd på drygt 37 meter. Har en Wärtsilä 9L20 huvudmotor, en Volvo Penta TAMD 160 hjälpmotor och en propeller från Berg Propulsion.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!