Sveriges ledande fiskerikonferens

Idag börjar 2023 års upplaga av Donsö Shipping Meet (DSM). Under tre dagar kommer över 2000 personer samlas på ön Donsö i Göteborgs södra skärgård för att nätverka, lyssna på intressanta seminarier och prata sjöfart.

Nytt för årets DSM är att den förlängs med en extra dag när Göteborgs hamn har gått ihop med Donsö Shipping Meet. Detta för att arrangera Göteborgs hamndag på måndag den 28 augusti.

Den 29 augusti invigs mässan av Sveriges infrastrukturminister Andreas Carlson (KD), Jonas Backman, vd för Sirius Shipping och ordförande för Donsö Shipping Meet samt Göran Eriksson, vd för Göteborgs Hamn. Samma dag på eftermiddagen genomförs Sveriges i nuläget största fiskerikonferens,

Donsö Fishing Meet

Den ledande fiskerikonferensen i Sverige, Donsö Fishing Meet, äger rum på eftermiddagen under tisdagen den 29 augusti. Årets Fishing Meet som organiseras av Sveriges Fiskares PO (SFPO) och Sweden Pelagic Federation PO (SPF) fokuserar på framtiden för svenskt fiske. Inledningstalare är Anton Paulrud från SPF
och Peter Ronelöv Olsson från SFPO. Några yrkesfiskare ska prata om Det föränderliga fisket – historia, nutid och framtid (men uppgifterna som finns på DSM:s sida om talare och som jag tidigare återgav är fel)

Vidare pratar Hans Nilsson och Linnea Morgan från SLU om utveckling av skonsamma fiskeredskap. Annelie Rosell från SPF, Fredrik Handfast från Sotenäs kommun och Dan Börjesson eller kollega från Pelagic Seafood pratar om fiskets framtida utveckling. Ingemar Berglund från SFPO ska prata om vindkraft och fiske. Slutligen ska det också vara ett panelsamtal mellan fyra yrkesfiskare. De fyra är Viking Johansson på GG 500 Vingaskär, Gustav Grundén som äger GG 173 Grace, Jacob Claesson från Fiskeri AB Ginneton och Reine Backman från GG 229 Clipperton.

Mötet kommer sen att avslutas av Peter Ronelöv Olsson och Anton Paulrud.

Här kan du läsa allt om årets Donsö Shipping Meet. 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!