Ny bok om ståltrålare färdig till jul

Den länge efterfrågade andra boken om svenska stråltrålare är nu i princip klar. Boken kommer dock inte att vara klar att säljas på Bokmässan men väl till jul. Den tidigare boken om svenska ståltrålare, Ståltrålare i svenskt fiske 1959-1965, behandlade de som köptes till svenskt fiske mellan 1959 och 1966.

Den nya boken behandlar ståltrålare som köptes till svenskt fiske från 1966 till 1980. Sammanlagt är det 85 stycken båtar som beskrivs. Dessutom finns en särskild artikel om Åstol som beskriver fiskeflottans utveckling och avveckling på den lilla ön söder om Tjörn.  Och slutligen finns en genomgång av de ståltrålare som levererades till Sveriges fiskeflotta från DDR.

Boken är producerad av Länspumpen med Bertil Quirin som grafisk formgivare. Författare är om jag fattat det rätt bland annat Andreas Ingvarsson, Lennart Bornmalm och Krister Bång. Boken kan beställas från Länspumpen. Plusgiro 815768-7 eller swish 123 539 88 70. Priset är 450 kronor plus porto (160 kronor).

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!