Ny bok om ståltrålare?

År 2012 gavs boken Ståltrålare i svenskt fiske 1959-1965 ut. Den är skriven av Lennart Bornmalm, Krister Bång och Vidar Blom. De två förstnämnda är tillsammans med tre andra personer redaktörer för tidningen Länspumpen.

Jag har flera gånger frågat dem om när en fortsättning som handlar om ståltrålarna efter 1965 ska komma. Jag har aldrig fått nåt svar. Men i senaste numret av Länspumpen nämns det att en ny bok om ståltrålare kan vara på väg.

Boken nämns i förbigående i samband med en resa till Danmark där Lennart Bornmalm och Krister Bång bland mycket annat besöker en danska fotograf. Fotografen heter Preben Andersen och uppenbart är det så att de intresserade sig för hans bilder av ståltrålare för en ny bok. En ny bok om ståltrålare som skrivs av Andreas Ingvarsson. Ingvarsson uppges vara suppleant i styrelsen för Klubb Maritim Göteborg.

Tidigare har Andreas Ingvarsson varit medförfattare till Ö-varvets jubileumsbok. Övriga författare är Lennart Bornmalm, Krister Bång och Lars O. Carlsson.

I väntan på Andreas Ingvarssons bok kan ni läsa artiklar om ståltrålare som jag skrivit:

Naturligtvis inte lika omfattande och detaljrika artiklar som de artiklar boken kommer att innehålla. Och inte heller har jag skrivit artiklar om alla ståltrålare och snörpvadsbåtar som funnits. Men artiklarna kan kanske fungera som ett litet substitut tills den nya boken kommer ut.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!