Nya GG 203 Ginneton döpt

Fiskeri AB Ginneton har för sin del beställt en ny pelagisk trålare från Karstensens Skibsværft i Skagen, Danmark. Den nya GG 203 Ginneton skulle ursprungligen ha levererats för flera månader sen. Den ligger dock sen en tid tillbaka vid kaj i Skagen där den döptes i lördags, den 2 december.

GG 203 Ginneton är 63,80 meter lång, 13,5 meter bred och på ungefär 1 650 bruttoton. Dvs ungefär lika stor som GG 64 Astrid-Marie. Kanske till och med lite större vilket i så fall innebär att GG 203 Ginneton är Sveriges största fiskebåt. Trålaren är ännu inte införd i EU:s fiskebåtsregister.

Huvudmotorn är en ​Wärtsilä 8L32 och hjälpmotorer för elproduktion är två Mitsubishi-dieslar på 600 kW samt en Mitsubishi-diesel på 150 kW. Bränsletanken rymmer 350 kubikmeter. Axelgenerator är en Marelli på 2 000 kW. Sidopropellerna är 2 stycken Brunvoll på 700 kW vardera. Däckutrustning som kranar och vinshar är från Karmøy medan fiskpumparna är från MacGregor Rapp.

RSW-anläggningen består av 2 stycken Frio Nordica på 800 kW per styck. RSW-tankarna rymmer 1 500 kubikmeter.

Det finns sovplatser för 10 personer ombord.

GG 203 Ginneton och S 205 Ceton i Skagen. Bild: Kent Bandholm/Bandholm Skibsbilleder

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!