Högsta budet på Arkhangelsk Trawl Fleet från Virma

Arkhangelsk Trawl Fleet (ATF) är det sista kvarvarande statliga fiskeriföretaget i Ryssland. Staten är i färd med att sälja bolaget. Flera anbudsgivare finns. Bland annat flera bolag i Murmanskområdet såsom Virma (Wyrma), North West Fishing och Robinzon men även bolag som Russian Sea Catching (RSC), den största ägaren av pollockkvoter i ryska Stilla Havet.

Photo: Atle Staalesen/BarentsObserver

Det högsta budet på ATF har lagts av Virma som enligt uppgift dessutom ska vara en del av North West Fishing. RSC har lagt det näst högsta budet:

Russian Sea Catching (RSC) bid RUB 2.117bn ($64.64 million) for state-owned fishing company Arkhangelsk Trawl Fleet (ATF), just below a bid from Wyrma, a fishing company part of the North West Fishing Consortium.

On Tuesday, it was the final round of bids for ATF, the privatization of which is being run by Gazprombank.

The bid from Wyrma was RUB 2.2bn, but a spokesman for RSC said the fast-expanding fishing company is still hopeful of acquiring ATF, which has large quotas of cod and haddock in the Barents Sea.

Murmansk Trawl Fleet (MTF) och Karat Group har förbjudits att lägga bud på ATF då ryska antimonopolmyndigheter befarat för stor dominans för Karat Group som ju redan är största kvotägare för torsk i Barents hav.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Högsta budet på Arkhangelsk Trawl Fleet från Virma”

Kommentarer är stängda.