På väg till skärgården

Idag ska jag ut i skärgården. Skärgården betyder i mitt fall antingen Brännö där min ena bror bor eller Rörö där min mor har sin bostad. I detta fall handlar det om Rörö där jag också är uppvuxen. Det tar nästan 2 timmar att åka dit. Jag ska ut och besöka min mamma som behöver lite besök och som behöver lite hjälp.

Vädret ska bli superfint, det har det varit i flera dar, för att inte säga veckor här på Sveriges framsida. Det blir en perfekt för ett besök längst ut i Göteborg skärdgård, på en ö som också är Sveriges näst största fiskeläge tonnagemässigt.

I förhållande till befolkningen finns det ingen annan stans där det finns så många fiskebåtar och så stora fiskebåtar som de båtar som ägs av fiskare på Rörö. Visserligen är det så att några av dem inte ens har svensk flagg idag, utan dansk. Snart ökar dessutom tonnaget som Röröfiskare äger genom att en ny Astrid ska levereras. En båt på 2 500 bruttoton. Den ska segla med dansk flagg. Den största fiskebåt som nån svensk fiskare har ägt. Tre gånger så stor som den största fiskebåten med svensk flagg.

Rörö

Rörö

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!