Stella Nova

Svenskägt fiskeriföretag i Danmark som i likhet med Themis Fiskeri inte har några fiskerättigheter i Sverige, däremot betydligt större fiskerättigheter i Danmark än Gifico ApS som dock har en större båt. Fiskeriselskabet Stella Nova ApS är hemmahörande i Grenå på Jyllands östkust. I styrelsen för företaget sitter bröderna Christer och Stig Bryngelsson från Öckerö och Fotö utanför Göteborg samt Jan Kvist Nielsen.  Det svenska moderbolaget heter Stella Nova Fiskeri AB och de två bröderna utgör styrelse i det företaget. Jan Kvist Nielsen äger också Gpg ApS och Susanne Himmelblå ApS.

Fiskeriselskabet Stella Nova ApS äger AS 464 Stella Nova, en pelagisk trålare på 672 bruttoton. Gpg ApS äger kvotägarbåten AS 465 Susanne Himmelblå. En båt som inte fiskar själv utan enbart hyr ut eller lånar ut fiskerättigheter.

Fiskerättigheter Stella Nova, fiskart och område, ägd kvotandel

Sill i Skagerak/Kattegatt,  4,7%
Brisling (skarpsill) i Nordsjön 2,3%
Tobis, 2,1%,
Brisling (skarpsill) i Östersjön, 14,4%

Fiskerättigheter Gpg, fiskart och område, ägd kvotandel

Sill västra Östersjön, 5,8%
Sill östra Östersjön, 6,0%

AS 464 Stella Nova

AS 464 Stella Nova

Fiskeriselskabet Stella Nova ApS hade ett bruttoresultat på 8 miljoner DKK år 2013 och bokförda tillgångar på 111 miljoner den siste december samma år. Svenska Stella Nova Fiskeri AB omsatte 8,8 miljoner SEK år 2013 och hade bokförda tillgångar på 36 miljoner den siste december samma år. Antalet anställda var 6 personer. Gpg ApS hade ett bruttoresultat på 2 miljoner DKK år 2013 och bokförda tillgångar på 7 miljoner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!