2 med fiskerianknytning bland Danmarks 100 rikaste

årets lista över Danmark rikaste förekommer endast två personer med anknytning till fiskeriet. Förra året var det 5. Det visar hur godtycklig listan faktiskt är. På plats 62 finns familjen Barslund Jensen från Bornholm. Världens räkkungar när det gäller nordhavsräka och fiske via företaget Ocean Prawns A/S. Deras förmögenhet uppskattas till 1,6 miljarder. 10 platser längre ner hittar vi Henning Kjeldsen vars förmögenhet uppskattas till 1,5 miljarder vilket motsvarar de bokförda tillgångarna i hans företag Gitte Henning A/S.

Tidigare år har också ägarna av Polar Seafoods, Anders Brøns och Jens Salling, samt Gullak Madsen varit med på listan. Varför Gullak Madsen helt plötsligt skulle ha blivit fattigare när Henning Kjeldsen behållit sin förmögenhet är ju ärligt sagt ytterst märkligt. Det handlar ju om samma fiskerättigheter. I verkligheten är det väl sannolikt så att ingen av dem egentligen hör hemma på listan. Kjeldsens tillgångar motsvaras ju i princip av lika stora skulder. I Gullak Madsens företag Rederiet Ruth A/S är de bokförda tillgångarna strax över en miljard.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. Listan är märklig även på andra sätt, på 7:e plats återfinns svenskarna Ane Uggla och Robert Mærsk Uggla. Ane Uggla är också upptagen på listan över Sveriges rikaste. I Sverige är hon dessutom mycket rikare än i Danmark.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!