Polar Seafood

Förutom Royal Greenland finns också andra stora fiskeriföretag på Grönland. Ett är Polar som äger eller bemannar och driver ett antal större fiskebåtar.

Dessa är frystrålarna GR 6-49 Polar Amaroq, GR 6-30 Nanooq på 2 522 ton (räktrålare), GR 6-54 Polar  Nattoralik på 2 918 ton (räktrålare), GR 6-118 Polar Princess på 2 385 ton, GR 10-65 Polar Qaasiut på 2 340 ton (räktrålare) och Acadienne Gale II på 2 550 ton, trålarna GR 2-215 Polar Natarnaaq på 717 ton (räktrålare) och GR 6-134 Polar Aassik på 499 ton samt garn och backebåtarna GR 14-100 Polar Nuka på 337 ton och GR 16-128 Polar Nivi. Man fiskar främst efter räkor, torsk, kolja, hälleflundra, större kungsfisk (uer, redfish) och sej.

Totalt finns 800 anställda i företagsgruppen som bland annat består av Ilulissat Trawl A/S, Ice Trawl Greenland A/S, Sigguk Greenland A/S, Nanoq Trawl A/S, Saatuaq A/S, Imartuneq Trawl A/S och Polar Seafood A/S med dotterbolaget Polar Seafood Trawl A/S.  Tidigare fanns också det numera upplösta Fiskeriselskabet Ilulissat ApS.

Polar Seafood A/S är det största privatägda fiskeriföretaget på Grönland och grundades 1984 av en rad olika fiskeriföretag som ett rent försäljningsbolag. Sen dess har det utvecklats till ett fiskeriföretag med en större fiskeflotta och fiskberedningsindustri på såväl Grönland som i Danmark.

I styrelsen för Polar Seafood Danmark A/S sitter Bent Norman Petersen, Henrik Krogh, Anders Jonas Brøns, Helge Nielsen, Michael Binzer, Jens Kristian Friis-Salling och Henrik Leth. Samma personer återfinns i styrelsen för Polar Seafood Greenland och i de flesta av dotterbolagen. Det kan antas att de alla, eller i alla fall några av dem, tillhör ägarna Polar Seafood.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Polar Seafood”

Kommentarer är stängda.