Fiskebåtar i Rörö hamn på annandag jul

Annandag jul ligger förstås de flesta fiskebåtar i hamn. Framförallt i bohuslänska fiskelägen där de flesta är troende. Så var det under julen på Rörö. Flera av båtarna hade legat i hamn nån vecka och ligger säkert kvar i hamn några dagar eller nån vecka.  Men två båtar som burkar ligga i Rörö hamn låg där inte när jag var därute på annandag jul. GG 64 Astrid Marie och GG 764 Astrid. Den förstnämnda är såld och finns inte mer utan båten ifråga heter idag GG 158 Sunnanland och hör hemma i Fiskebäck. GG 764 Astrid låg för sin del på Ö-varvet på Öckerö.

Tristan och Rossö

GG 32 Tristan och GG 39 Rossö i Rörö hamn.

Inte heller låg de stor danskflaggade fiskebåtar som ägs av Röröfiskare i Rörö hamn. De får helt enkelt inte plats. S 144 Themis låg i Öckerö hamn medan E 532 Rockall låg i den stad som båten har som hemmahamn, Esbjerg i Danmark. Men på Rörö låg de mellanstora båtarna GG 32 Tristan, GG 39 Rossö och GG 840 Svanen liksom alla småbåtar. Jag passade på att ta kort på dem alla, dvs de som låg i hamnen på sydsidan. Det brukar ligga nån registrerade liten fiskebåt i den lilla hamnen vid det gamla hönseriet och den gamla chinchillafarmen på östsidan och nån uppe i Apelvik. Dit gick jag inte vid annandagens besök på Rörö så inga bilder på de båtarna.

Svanen, Rossö och Tristan

Tuna Clipper, GG 840 Svanen, GG 39 Rossö och GG 32 Tristan i Rörö hamn med räddningskryssaren Astra i bakgrunden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!