Fiskebåt med plats för turister

Det norska fiskeriföretaget Magnarson AS vars majoritet ägs av familjen Taranger och minoritet av företag ägda av familjerna Økland och Klepsvik har beställt en ny fiskebåt Celiktrans Shipbuilding i Turkiet. Båten ska bli 80 meter lång och ska heta Magnarson. Det är en pelagisk trålare och snörpvadsbåt, men den ska också vara utrustad för turister. Högst upp på båten, ovanför bryggan, har beställarna tänkt sig att det ska finns en skybridge som ger en fin vy över arbetet på båten:

Tråleren, som er under bygging i Tyrkia, skal ha en ekstra såkalt skybridge. Den vil gi gjester et unikt utsyn over fiskeaktiviteten og omgivelsene.

– Vi har i tillegg laget en dobbeltlugar under dekk, som er en sightseeing-lugar tiltenkt turister som ønsker å bli med ut og se på fisket, sier reder og byggeleder Nils André Taranger til Teknisk Ukeblad, som har vært og besøkt verftet.

[…]

Rederiet har tro på at det er et marked for denne typen fisketurisme, men holder forventningene noe nede inntil videre:

– Det blir spennende. Hvis man ser på Discovery sitt kjente program «Deadliest Catch», så skjønner man at dette er noe som fascinerer folk. Jeg tror det finnes mange rundt omkring som vil være villige til å betale en god slump penger for en unik opplevelse, sier daglig leder og styreleder i Magnarson AS, Harald Taranger til VG.

För att få plats med turister utrustas båten med hytter för 20 personer trots att besättningen normalt är cirka 10 personer. Det är heller ingen billig båt. Kostnaden beräknas till 185 miljoner norska kronor.

Magnarson

En tidigare båt med namnet Magnarson heter idag Meya och fiskar i västsahariska vatten. Svenska fiskare har ekonomiska intressen i Meya och båtens fiskeri i Västsahara.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!