Western Baltija Shipbuilding

Western Baltija Shipbuilding (WBS) är ett nybyggnadsvarv i Klaipeda i Litauen som bygger fiskebåtskrov och fiskebåtar. Vanligast är fiskebåtsskrov, men för närvarande bygger varvet en större dansk fiskebåt för Gitte Henning A/S. Av skroven har många levererats till Karstensens Skibsværft i Skagen i Danmark och andra till Hellesøy Verft A/S i Norge för färdigställande.

Western Baltija Shipbuilding

Western Baltija Shipbuilding

WBS är en del av det stora litauiska skeppsvarvet Western Shipyard (WSY) med 1 400 anställda som i sin tur ingår i den estländska BLRT-koncernen med 4 000 anställda. I koncernen ingår också flera reparationsvarv såsom Western Shiprepair (också en del av WSY i KLaipeda), Tallinn Shipyard och Turku Repair Yard i Nådendal. Dessutom nybyggnadsvarvet Fiskerstrand Verft i Norge som bygger bilfärjor. Koncernen äger också skeppskonstruktionsföretaget Multi Maritime AS.

S 349 Gitte Henning

S 349 Gitte Henning

H 3 F Liafjord

H 3 F Liafjord

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,