Hellesøy Verft

Hellesøy Verft AS är ett mindre norskt varv inriktat på att bygga fiskebåtar och båtar för användning inom offshoreindustrin. Varvet som ligger i Løfallsstrand i Kvinnherad kommun grundades 1945 och har ungefär 30 fast anställda och ägt av familjen Hellesøy via Hellesøy Holding AS.

Hellesøy Verft AS

Hellesøy Verft, Løfallstrand

Bland de få fiskebåtar som varvet byggt under senare år märks Ligrunn på 1 825 ton som levererades till LIegruppen (familjen Lie) under hösten 2013 och den tidigare Gardar, numera GR 6-49 Polar Amaroq på 3 047 ton, som levererades 2004 till K. Halstensen AS. Båda två är i första hand snörpvadsbåtar.  Ligrunn är systerbåt med Liafjord och skovet byggdes på Western Baltija Shipbuilding. Systerbåten Liafjord byggdes dock inte färdig på Hellesøy Verft utan på AS Eidsvik Skipsbyggeri.

Ligrunn

Ligrunn

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!