Gitte Henning visades upp i Skagen

Den danska fiskeflottans största fiskebåt, den pelagiska trålaren och snörpvadsbåten (ringnotsbåten) S 349 Gitte Henning visades igår upp i Skagens hamn tillsammans med övriga fiskebåtar ägda av samma fiskeriföretag. Det hade varit trevligt och intressant att vara där, men istället deltog jag i ett mycket intressant seminarium om fiskeripolitik i Enhedslistens regi.

Facebook-gruppen Dansk Fiskeri og Søfart har dock publicerat en lång rad bilder på båten varav jag återpublicerar några här. Några av bilderna är tagna av Kent Bandholm, andra av hela andra fotografer. Hos Dansk Fiskeri og Søfart finns det fler bilder liksom hos Brynjar Arnarsson.

gitte_henning3 Gitte_henning2 S49_birgitte_martine Gitte Henning myggenes_gitte_henning Kjeldsen-bådar

De andra båtar som visades tillsammans med S 349 Gitte Henning var S 449 Myggenes (431 ton), S 49 Birgitte Martine (104 ton), S 149 Birthe och SØ 10 Simaru Granlund (74 ton). Alla ägda av Gitte Henning A/S eller av familjen Kjeldsen direkt. S 449 Myggenes var en gång i tiden en svensk fiskebåt och är byggd på Tjörnvarvet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Gitte Henning visades upp i Skagen”

Kommentarer är stängda.