Atuneros Vascos

Atuneros Vascos är det minsta av de fem baskiska och spanska tonfiskföretag som ingår i ANABAC och har huvudkontor i Bermeo. De andra bolagen är Atunsa, Echebastar, Inpesca och Pevasa. Företaget har bara en båt, dessutom en mycket gammal och inte speciellt stor båt, snörpvadsbåten Txirrine på 587 ton och byggd 1971.

Txirrine

Txirrine

Som en följd av bolagets litenhet är det också svårare att hitta information, men sannolikt är att båten fiskar i Sydatlanten. Vädret är rent allmänt sämre i Indiska Oceanen och där föredrar bolagen i allmänhet större båtar medan mindre båtar kan användas i Sydatlanten, närmare bestämt Guineabukten där det mesta tonfiskfisket i Atlanten bedrivs.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!