Atlantic Dawn finns inte – norska Fiskeribladet gör bort sig

Fiskeribladet Fiskaren i Norge har publicerat en artikel om världens största fiskebåt. Problemet är att artikeln handlar om en irländsk båt som inte finns längre. Båten finns i och för sig. men den är inte irländsk och heter inte Atlantic Dawn. Båten är dock fortfarande världens största fiskebåt, men den är nederländsk och heter Annelies Ilena sen många år tillbaka.  Atlantic Dawn har den inte hetat sen 2007. Idag ägs båten av det nederländska företaget Parlevliet & van der Plas.

Annelies Ilena

Annelies Ilena

Lite faktakontroll borde väl kunna begäras av en stor daglig fiskeritidning. En bedrövlig artikel utan faktakontroll och verklighetskontakt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!